Kategorier
Okategoriserade

Sälja bil Stockholm – frågor & svar 

Hur pass enkelt är det egentligen att sälja bil i Stockholm? Svaret ligger givetvis dels i vilken typ av bil man ska sälja, dels i hur mycket man begär i pris och dels också kring hur man väljer att gå tillväga.

 Här nedan ska vi ge dig lite mer information, tips och råd kring att sälja bil i Stockholm och vi gör det genom att svara på några frågor som ofta blir ställda – enligt följande: 

Vad ska jag tänka på om jag säljer bilen privat? 

Att den måste vara säljande. Problemet är att många tänker sig att det är enkelt att sälja bil i Stockholm privat. Det finns idag flera olika kanaler att använda och genom att lägga ut en bil på Blocket så når man också en stor andel av intressenterna. Det man inte tänker på är att det handlar om en stor konkurrens. 

Hur många bilar läggs dagligen ut på Blocket – och hur får du din bil att sticka ut och väcka intresse? Lägg ner tid på att tvätta bilen, se till att fotografera den på ett professionellt sätt – och lägg ner lite möda på en målande beskrivning. Var ärlig också. Finns det rost någonstans – säg det direkt. Det sparar dig en massa tid och en massa bekymmer. 

Kan jag värdera bilen online? 

Ja, det finns massa sidor som kan användas för detta. Var emellertid medveten om att värderingen inte behöver vara synonym med vad folk är beredda att betala. Du kan nästan räkna med att sälja till ett lite lägre pris än du tänkt dig. 

Kan jag sälja bil i Stockholm till en bilhandlare? 

Ja, och överväg det alternativet om du är beredd att gå ner lite i pris – men samtidigt också vill ha en snabb, enkel och smidig affär. Överlag så har folk en lite skev bild av vilka fördelar som faktiskt finns då det kommer till att sälja bil i Stockholm till en bilhandlare. Du får väldigt många sådana och du kommer att ha en väldig tur om du kan göra en lika bra – och smidig – affär vid en privat försäljning.