Kategorier
Brandskydd

Brandskyddsmålning för säkrare tider

Ge dig själv mer tid om det börjar brinna. En brandskyddsmålning på väggarna hjälper till att bromsa och eventuellt släcka branden. Mer tid räddar liv.

Varenda dag härjar bränder runt om i världen. En del ute i naturen och andra i byggnader och hem. Just att det börjar brinna, är något för många otänkbart. Men det kan hända vem som helst precis när som helst. Trots att du är försiktig och drar ur sladden efter dig, så kan det hända. Vi har otroligt mycket teknologi idag och använder oss av mycket el.

Det går aldrig att skydda sig helt från en brand, däremot går det att få extra tid. Det ska finnas brandlarm i vartenda hem. De ska framförallt finnas i alla sovrum. Ett brandlarm är trots allt det som får dig medveten om att något sker. Att ha en bra plan för vad du ska göra om det händer är otroligt viktigt, framförallt om barn är med i bilden.

Har du en brandskyddsmålning?

Brandlarm är som sagt något som ska finnas i alla hem och byggnader, utan några undantag. Det finns också fler saker som kan göras för att stoppa en brand. Börjar det brinna så handlar det om tid, tid för alla att ta sig ut. En brand slukar allt i sin väg och den gör det snabbt om det inte finns ett brandskydd som hjälper till att stoppa eld och rök från spridning.

Vill du skaffa ett komplett skydd så ska du vända dig till experter på brandskyddsmålning. Brandskyddsfärg fungerar på så sätt att när väggen kommer i kontakt med rök eller eld så börjar den skumma, vilket försvårar eldens spridning. Det gör att alla i byggnaden får mer tid på sig att ta sig ut och med lite tur hinner brandkåren komma och släcka elden.