Utmaningen: Klaga så lite du kan under en hel vecka. Vad vi i första hand vill minimera med den här utmaningen? Klagande och gnällande på saker som är utanför vår kontroll. Allt som har med kollektivtrafik och väder att göra, till exempel. När omgivningen inte riktigt beter sig som vi vill, vilket kan vara ganska ofta these days. Samma sak där, den här veckan försöker vi undvika allt sånt. (ok, möjligtvis med undantag för “våra” politiker då).

Så som sagt, den här veckan tar vi en paus från klagande. Men, var observant och notera om/när det ändå händer. Om det skulle hända…bara att hoppa upp på hästen igen.

Håll gärna koll på vad och hur ofta du klagar.Medvetenhet är ofta startskottet för förändring. Obervera, skriv ner. Hur mycket klagar du första dagen? Tredje? Femte? Andra tips: Försök att bidra med ett positivt perspektiv istället för att hänga på när klagostormen är igång. Förvandla klagomål till lösningar. Sitt inte bara och beundra problemet. Gör någonting åt det.

Definiera vad som är att klaga. Om du påpekar att det är kallt ute, är det ett klagomål? Nej, det är snarare en observation. ‘Fan vad kallt det är, finns inte en chans att jag kan gå ut’. Ett klagomål, eller hur? Ett klagomål kan definieras utifrån hur något får dig att känna. Utgå från din egen definition. Ändra “Jag måste” till “Jag får”.“Jag måste hämta barnen” blir istället “Jag får hämta mina barn”. För att ta ett exempel. Mot det uppskattande och det tacksamma.För den som vill ta det ett steg längre, samla på positiva nyheter den här veckan. Så många du kan hitta. Antar du utmaningen? Berätta då gärna hur det går!

Responses

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+