Ta det litta lugnt

EP27. Du och jAIg. Vad ska vi tänka på?

Allt talar för att teknologisk innovation och ai kommer accelerera med med en hastighet som är svår att greppa.
Vad har empati, medlidande, flexibilitet och att känna sig själv med detta att göra?

EP26. Länge leve motståndskraften!

Vive la resistance! Vad är motståndskraft? Att stå emot, att inte låta förväntningar förstöra, att bli bättre på att studsa tillbaka. Att lära, experimentera. Till exempel. Viktiga ingredienser? Optimism, ihärdighet, möta rädslor, stöttande nätverk, fokus på det du kan kontrollera. Vad tycker du?

EP25. Kreativa muskler – låt oss bygga!
Hejdå Jante, om du nu ens finns. Hej kreativa muskler, hej kreativ juice. Vi måste ju träffas oftare!

EP24. Hacka Jante. Del 1 – Tänka Stort!
Vad är jantelagen? Vilka typer av hinder utgör den? Hur bekämpar vi den? Vad kan hända om vi blir bättre på att tänka stort?

EP23. Bättre fokus, bättre tillvaro.
Pratar om att göra en sak i taget, vikten av en bra miljö. Pratar om här och nu. Pratar om att kartlägga distraktioner. För välmående. För produktivitet.

EP22. Känslan av januari – 5 utmaningar som kan få oss att piggna till.
Januarikänslan är här, på gott och ont. Jag bjuder på 5 utmaningar för den som vill göra saker och ting lite mer spännande

EP21. Det är inte dig det är fel på – det kanske är målen?
Varför har nyårslöften ofta så svårt att överleva? Hur kan vi bli smartare kring det här med mål? Hint: Bestäm dig för vilken typ av person du vill vara. Bevisa för dig själv genom små vinster.

EP20. 2018: Framsteg och positiva nyheter

EP19. Var tog den gröna optimismen vägen? Ingen som vet, ingen som vet.

EP18. Länge leve vi – vad kan vi lära av Blue Zones?

EP17: Den schyssta prestationskulturen. God morgon! Vad ska du göra på rasten?

EP 16. En långsam jul till er alla! Slow living som flykt från julstress. Slow fashion som julklappstips. Kontakt, upptäck det lokala, bara ta det lugnt ibland. Hur saktar du ner i jul? Hur saktade du ner i jul? Berätta gärna!

EP 15. Stillhet, tänk stort, möt det nya på rätt sätt. I tankerummet: Reflektera, distansera, låt fantasin vandra fritt, tänk stort. Vanor: börja enkelt, identitet. Öva på rätt sätt: Glädje, lekfullhet, egen vilja.

Länkar:

James Clear

BJ Fogg

Elon Musk(Motivational Speech)

EP 14. Att sluta skjuta upp. Varför skjuter vi upp? Vad kan vi göra för att bli bättre på att inte göra det?

EP 13. Varför så upptagen? Om upptagenhetskultur. Varför så upptagna när det kan kännas så fel? Hur kan vi lätta på trycket? Hur bryter vi oss loss?

EP 12. Mejla smart, mejla mindre. Att arbeta i sprinter. Nycklar till en schysstare prestationskultur?

EP 11. Peterson och det personliga ansvaret. “Debatten”. Fokus på det du kan kontrollera. Mental tuffhet.

EP 10. Spanar lite på grannen, mer specifikt på hygge. Och så pratar jag om den så kallade Lyckofördelen.

EP 9. Pratar schysst prestationskultur, vad den enligt mig inkluderar. Och så pratar jag lite om varför holländska barn är lyckligast i världen.

EP 8. Den lärande livsstilen. Varför så viktig? Hur utveckla?

EP 7. Utanför det bekväma – det är där vi växer, utvecklas, lär oss, mognar. Det är där vi händer. Lyssna på berättelsen om John, lyssna på Alice i Utmaningslandet.

<

EP 6. Del tre i den lilla serien om digitala vanor. Jag pratar informationsdieter, jomo och så avslutar jag med en rejäl utmaning.

EP 5. Digital minimalism, Social Media Mindfulness och lite annat som kan förbättra vår relation till det digitala.

EP 4. Det blir allt viktigare att odla en hälsosam relation med vår digitala värld. I dagens avsnitt pratar jag lite om digitala detox och pauser.

EP 3. Med Shinrin-Yoku, eller skogsbad som det heter på svenska, kan du uppleva naturens mångsidiga hälsokraft. Med betoning på uppleva.

EP 2. Jag pratar om Slow Travel, Hemester och varför jag tycker det är ett så himla bra sätt att lära känna andra kulturer och platser på. Inklusive ditt lokala eller regionala. Plus än och ennan utmaning.

EP 1. Mitt första avsnitt ger en liten bakgrund till varför mitt projekt heter som det gör. Men framförallt får du några grymt bra tips om hur vi bör förhålla oss till oss själva när vi testar och lär oss nya saker.