Ta det litta lugnt va?

EP17: Den schyssta prestationskulturen. God morgon! Vad ska du göra på rasten?

EP 16. En långsam jul till er alla! Slow living som flykt från julstress. Slow fashion som julklappstips. Kontakt, upptäck det lokala, bara ta det lugnt ibland. Hur saktar du ner i jul? Hur saktade du ner i jul? Berätta gärna!

EP 15. Stillhet, tänk stort, möt det nya på rätt sätt. I tankerummet: Reflektera, distansera, låt fantasin vandra fritt, tänk stort. Vanor: börja enkelt, identitet. Öva på rätt sätt: Glädje, lekfullhet, egen vilja.

Länkar:

James Clear

BJ Fogg

Elon Musk(Motivational Speech)

EP 14. Att sluta skjuta upp. Varför skjuter vi upp? Vad kan vi göra för att bli bättre på att inte göra det?

EP 13. Varför så upptagen? Om upptagenhetskultur. Varför så upptagna när det kan kännas så fel? Hur kan vi lätta på trycket? Hur bryter vi oss loss?

EP 12. Mejla smart, mejla mindre. Att arbeta i sprinter. Nycklar till en schysstare prestationskultur?

EP 11. Peterson och det personliga ansvaret. ”Debatten”. Fokus på det du kan kontrollera. Mental tuffhet.

EP 10. Spanar lite på grannen, mer specifikt på hygge. Och så pratar jag om den så kallade Lyckofördelen.

EP 9. Pratar schysst prestationskultur, vad den enligt mig inkluderar. Och så pratar jag lite om varför holländska barn är lyckligast i världen.

EP 8. Den lärande livsstilen. Varför så viktig? Hur utveckla?

EP 7. Utanför det bekväma – det är där vi växer, utvecklas, lär oss, mognar. Det är där vi händer. Lyssna på berättelsen om John, lyssna på Alice i Utmaningslandet.

<

EP 6. Del tre i den lilla serien om digitala vanor. Jag pratar informationsdieter, jomo och så avslutar jag med en rejäl utmaning.

EP 5. Digital minimalism, Social Media Mindfulness och lite annat som kan förbättra vår relation till det digitala.

EP 4. Det blir allt viktigare att odla en hälsosam relation med vår digitala värld. I dagens avsnitt pratar jag lite om digitala detox och pauser.

EP 3. Med Shinrin-Yoku, eller skogsbad som det heter på svenska, kan du uppleva naturens mångsidiga hälsokraft. Med betoning på uppleva.

EP 2. Jag pratar om Slow Travel, Hemester och varför jag tycker det är ett så himla bra sätt att lära känna andra kulturer och platser på. Inklusive ditt lokala eller regionala. Plus än och ennan utmaning.

EP 1. Mitt första avsnitt ger en liten bakgrund till varför mitt projekt heter som det gör. Men framförallt får du några grymt bra tips om hur vi bör förhålla oss till oss själva när vi testar och lär oss nya saker.