Hur kan vi förvandla något så rutinmässigt som att pendla till lite mer av ett äventyr? Eller åtminstone till något som är lite mer spännande?

Första tanken…att inte alltid sträva efter att ta sig från punkt A till punkt B så snabbt som möjligt.

Vidare…att kanske köra en lite annorlunda väg. Att kanske hoppa av på andra hållplatser än normalt.

Du kanske upptäcker nya saker längs vägen. Du kanske återupptäcker, ser saker med nya ögon. Och kanske lär du något nytt. Se var fantasin kan ta dig, vilka idéer du kan komma på. Reflektera.

Det här kan förstås även inkludera att åka tidigare eller senare än normalt för att kanske minska på stress. Eller bara skapa utrymme för en bättre upplevelse.


 

Cykelpendla…långsamt. Ett äventyr i sig. Slappna av och njut av färden. Ta in så mycket du kan runtomkring. Där har du grunderna till The Slow Bicycle Movement, en Facebookgrupp som hyllar cykeln som transportmedel.

Dessutom är ju cykel, åtminstone i många större städer, ofta ett smidigare och snabbare sätt att ta sig fram. Det är bra för miljön, antagligen ganska bra för din ekonomi och så får du ju jättebra motion på köpet. Suverän mix!

Så för att sammanfatta: Fokus på själva resan och upplevelsen. Inte på destinationen och att nå denna så snabbt som möjligt. Ta in och njut av omgivningen. Försök att undvika rusningstrafik. Om så bara någon dag då och då till en början. Cykla långsamt!

Till Facebookgruppen: http://bit.ly/2jxqFYl

Mindful i kollektivtrafiken. Några enkla exempel:

Om du är intresserad av fler, så kanske du hittar något intressant i Mindful Moments

(För dig som inte vet så är detta inlägg en del av Sakta Ner)

Ok, det var det hela! Fler förslag? 

Responses

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+