”People enjoy what they are doing more if they are focused on what they are doing, right when they are doing it. From waiting in line to watching movies, if we’re paying attention to this instead of thinking about something else, we tend to be enjoying it more. ”- Matt Killingsworth

 

Mindfulness är ett stort och viktigt ämne här i Slow School.

Ambitionen är att göra saker konkreta och självklart förklara vad mindfulness är, vad nyttan är,vad forskningen säger. Du får inspiration, du får verktyg, du får nycklar till intressanta upplevelser i stad och natur. Du får en karta som visar hur du kan komma igång. Och om du redan har viss erfarenhet, kanske finns det något nytt att upptäcka?

Varje resa är individuell, men oavsett är tålamod väldigt bra och väldigt viktigt att ha.

Tycker att vi drar igång med Shauna Shapiro och en video som i mitt tycke är väldigt, väldigt bra.

Inspiration, kunskap, introduktion.

“Mindfulness means paying attention in a particular way: on purpose, in the present moment, and nonjudgmentally.”  – Jon Kabat-Zinn

Verktyg: Mindful Moments

Mindful Moments

Storyn bakom: Är på ett yogapass, instruktören säger något om här och nu. Och så ställer hon frågan, hur kan vi ta med oss eller skapa den här känslan även utanför mattan?

Funderar ganska mycket på det där. För jag känner att jag, om möjligt, vill uppleva fler stunder med den där upprymda känslan även utanför mattan. Åtminstone komma nära det. Fast i lite mer vardagliga sammanhang.

Mindful Moments är resultatet och jag ser det som ett försök till att få fler att upptäcka mindfulness, eller kanske uppleva det på ett annat sätt.

 

Fem kapitel: Morgonen. När du pendlar. När du äter. Naturen. På jobbet.

Många övningar handlar om att fokusera vår uppmärksamhet med våra sinnen. Se, höra, röra, smaka, känna. Andra är mer klassiska, renodlade andningsövningar.

Nyckelord? Öppenhet, nyfikenhet, acceptans. Och tålamod, särskilt om mindfulness är nytt för dig. Det handlar om att öva, om att sakta men säkert få till bättre och bättre upplevelser.

Och kanske viktigast av allt – att öva med en vänlig attityd mot dig själv. Rekommenderar videon med Shauna Shapiro för mer om just den attityden och varför den är så viktig.

För dig som vill testa, gå gärna direkt till messenger nedan. Det är där övningarna än så länge finns. Mindful Moments är gratis men om du tycker att det skapar värde för dig så kan du alltid donera här. Du kan också stötta via intressanta böcker.

Vill du berätta om erfarenheter/ge feedback så kan du alltid göra detta i Värmestugan.

Ok, lycka till!