In The Moment

”People enjoy what they are doing more if they are focused on what they are doing, right when they are doing it. From waiting in line to watching movies, if we’re paying attention to this instead of thinking about something else, we tend to be enjoying it more. ”- Matt Killingsworth

 

Storyn bakom: Är på ett yogapass, instruktören säger något om här och nu. Och så ställer hon frågan, hur kan vi ta med oss eller skapa den här känslan även utanför mattan?

Funderar ganska mycket på det där. För jag känner att jag, om möjligt, vill uppleva fler ögonblick med den där upprymda känslan även utanför mattan. I vardagliga situationer. Vill uppleva det där fokuset och den där härliga närvaron oftare. Åtminstone komma nära det.

Så det blir mycket research på mindfulness där ett tag. Hittar mycket intressanta tips och övningar. Testar mig fram, modifierar lite här och där. Fastnar för och väljer ut ett antal övningar. Vissa tar jag med utan att ha testat själv, de verkar bara intressanta. InTheMoment är resultatet och jag ser det som mitt första bidrag till att försöka få fler att upptäcka mindfulness, eller kanske uppleva det på ett annat sätt.

För mindfulness gör så väldigt mycket nytta. Några saker för egen del: Bättre fokus och större närvaro i det jag gör för stunden. Snällare mot mig själv. Det här för med sig massor med bra, praktiska saker.

Men det är inget som kommer av sig själv. Övning ger färdighet. Det vi övar på växer sig starkare.

InTheMoment är ett verktyg som kan hjälpa oss att uppleva fler stunder av närvaro och här och nu.

Fem kapitel: Morgonen. När du pendlar. När du äter. Naturen. På jobbet.

Många övningar handlar om att fokusera vår uppmärksamhet med våra sinnen. Se, höra, röra, smaka, känna. Andra övningar är mer klassiska, renodlade andningsövningar. Och så har vi lite annat på det.

Nyckelord? Öppenhet, nyfikenhet, acceptans. Och tålamod, särskilt om mindfulness är nytt för dig. Det handlar om att öva, om att sakta men säkert få till bättre och bättre upplevelser.

Och kanske viktigast av allt – att öva med en vänlig attityd mot dig själv. Rekommenderar videon längst ner för mer om just den attityden och varför den är så viktig.

För dig som vill veta mer om Mindfulness – läs gärna här.

För dig som vill testa, gå gärna direkt till messenger nedan. Det är där övningarna än så länge finns. InTheMoment är gratis men du kan alltid donera här. Du kan också stötta via rekommenderade böcker.

Om du nu skulle tycka att det här faktiskt är någonting du har nytta av.

Vill du berätta om erfarenheter så kan du alltid göra detta i Värmestugan.

Ok, lycka till!