peakar

En schysst prestationskultur är att respektera sina gyllene timmar.

Låt mig förklara.

Gyllene Timmar är lika med de timmar då produktiviteten peakar. Och det är ingen liten sak. För under dessa timmar kan din produktivitet vara dubbelt så stor, jämfört med en “vanlig” timme. Vi skulle kunna se det hela som ett fönster. Ett fönster som, åtminstone för många, öppnar en timme efter att du vaknat. Och som sedan stängs ungefär tre timmar senare. Även om det som med så mycket annat till viss del är individuellt. Med det sagt, tidpunkten är inte det primära. Det väsentliga är tillståndet.  Här har du en bra källa:

Capture your own golden hours

Om du har svårt att hitta dina gyllene timmar kan den här tumregeln vara bra: Hjärnan är i regel som mest skärpt mellan 2,5 till 4 timmar efter att du vaknat.

Morgonen är disciplinens bästa vän. Det vill i alla fall jag, med viss bestämdhet, påstå. Ju längre du har varit vaken, desto större risk att självkontrollens skyddsvallar börjar läcka och ta in vatten. Oftast är det på kvällen som saker går lite fel. Dieter bryts oftast på kvällen, inte på morgonen. För att ta ett exempel.

Min uppmaning blir ganska enkel.

Dess så kallade gyllene timmar är i första hand tänkt att tillägnas det viktigaste. De stora projekten. På sakerna som verkligen gör skillnad. Att betrakta dem som en VIP-kund är en tanke jag gillar.

Det här har hjälpt mig väldigt viktigt: Att identifiera när på dagen jag fungerar som bäst – och spendera denna tid för det viktiga, det kreativa, det som gör störst skillnad.

Sök upp.

Att söka upp dina gyllene timmar, om du inte har en aning :  Du kan skapa en tom dag, helt utan åtaganden. Inga möten, telefonsamtal, e-mail. Något som kan ge dig svaret på när dina mest produktiva timmar inträffar.

Ok, låt säga att det gick bra. Nu vet du när din produktivitet peakar. Nästa steg? Att försöka anpassa och planera utifrån när de inträffar. Då blir det lätt att tänka sig minimalt med möten, e-mails, telefonsamtal och liknande. Gör det du kan för att skydda.

 

Har du koll på när din produktivitet peakar? Märker du skillnad i produktivitet? Hur “skyddar” du dessa timmar? 

En källa till:

Why 11am on Monday will be your most productive moment all week

Responses

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+